Ορειβασία, ψάρεμα, scuba diving, ιστιοπλοια, σπηλαιολογία, ποδηλασία είναι μόνο λίγες από τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει η Κάρυστος.

Μονοπάτια και διαδρομές στην Καρυστία

Πάνω από 20 διαδρομές για όλα τα επίπεδα πεζοπόρων και ορειβατών θα βρείτε στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου. Σας περιμένουν ορεινά καταφύγια, περίπτερα πληροφόρησης και το κέντρο περιβαντολλογικής ενημέρωσης Καρυστίας, για να μάθετε όλα τα μυστικά που κρύβει η περιοχή. Δείτε τις διαδρομές εδώ

Ψαρότοποι στην Κάρυστο και το Στενό του Κάβο Ντόρο

Η χαρά του ερασιτέχνη ψαρά είναι πολλές παραλίες και νησάκια στον κόλπο της Καρύστου και στο στενό του Κάβο Ντόρο. Ψάρεμα με καλάμι ή «πεταχτάρι» απ’ έξω, ψάρεμα με καθετή από βάρκα, υποβρύχιο ψάρεμα, ψάρεμα με ερασιτεχνικό παραγάδι κ.α.

Scuba Diving

Η περιοχή της Καρυστίας διαθέτει ένα σοβαρό πλεονέκτημα, λόγω της ποικίλης μορφολογίας της. Μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα εξάσκησης θαλασσίων σπορ χωρίς καιρικούς περιορισμούς.
Ειδικά για Scuba Divingη περιοχή διαθέτει πολλά Dive Sites εντός του κόλπου της Καρύστου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Eπίσης διαθέτει εξειδικευμένα καταδυτικά κέντρα (στην Κάρυστο) που παρέχουν ενοικίαση καταδυτικού εξοπλισμού, συνοδεία, καταδύσεις με σκάφος, καταδυτική εκπαίδευση και όλα με απόλυτη ασφάλεια και υπευθυνότητα.

windsurfing - kitesurfing

Το windsurfing και το Kitesurfing, είναι συναρπαστικά αθλήματα, για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου. Λίγες ώρες στο νερό φτάνουν για να μυηθεί κάποιος στα βασικά, δηλαδή να στέκεται όρθιος και να στρίβει. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να γνωρίζει κολύμβηση.
Οι σταθεροί βόρειοι άνεμοι, η διάρκειά τους, η κλειστή και ασφαλής θάλασσα, μεταξύ των δυτικών ακτών της Νότιας Εύβοιας και των νησιών Πεταλιοί, καθώς και τα ισχυρά ρεύματα στο στενό κανάλι του Ευβοϊκού Κόλπου, κάνουν το Μαρμάρι ιδανικό τόπο για windsurfing και kitesurfing .

Ιστιοπλοϊα

Η Εύβοια βρίσκεται μέσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για ιστιοπλοΐα, σύμφωνα με το βιβλίο του National Geographic «Journeys of a Lifetime». Οι λάτρεις του αθλήματος καλούνται να την απολαύσουν.

Σπηλαιολογία

Το σπήλαιο της Αγίας Τριάδας στη Κάρυστο. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος για τους σπηλαιολόγους και η Εύβοια είναι από τις πλούσιες σε σπήλαια περιοχές της.
Η νότια Εύβοια είναι κι εκείνη πλούσια σε σπήλαια, από τα οποία το πιο εντυπωσιακό είναι το σπήλαιο της Αγίας Τριάδας Καρύστου. Οι διαδρομές μέσα σ΄αυτό είναι μοναδική εμπειρία. Περιλαμβάνει έναν πλούσιο συνδυασμό μορφών, καθώς βρίσκουμε οριζόντια αλλά και κάθετα τμήματα, σιφώνια κλπ.